Sposób przygotowania:
Sernik ucierany z morelami
Ciasto. Masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym, dodać jajka, mleko, mąkę oraz proszek do pieczenia. Masa serowa. Ser zmielić dwukrotnie przez maszynkę. Ser wymieszać z cukrem pudrem, żółtkami, masłem i budyniem. Białka ubić na sztywną pianę z szczyptą soli i dodać do masy serowej.
Kruszonka. Mąkę oraz cukier puder wsypać do miski, następnie dodać masło i sok z cytryny. Zagnieść na jednolitą masę. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto. Następnie wylać masę serową. Morele obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki.
Na morele rozkruszyć równomiernie kruszonkę. Piec w temperaturze 180 stopni przez 60 minut.
Kruszonka. Mąkę oraz cukier puder wsypać do miski, następnie dodać masło i sok z cytryny. Zagnieść na jednolitą masę. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto. Następnie wylać masę serową. Morele obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki.
Na morele rozkruszyć równomiernie kruszonkę. Piec w temperaturze 180 stopni przez 60 minut.