Sposób przygotowania:
Ciasto w 10 min z mascarpone, malinami i białą czeKrem:
Kremówkę z dodatkiem cukru ubić na sztywno, a następnie partiami połączyć z serkiem mascarpone.
Całość:
Dno formy wysłać papierem do pieczenia lub folią spożywczą i ułożyć na nim paluszki francuskie.
(Ciastka dodatkowo ułożyłam na bokach, dzięki czemu powstało ich podwyższenie.)
Kilka paluszków, które nie zostaną zużyte należy pokruszyć, a pozostałe odłożyć do dekoracji ciasta.
Na ciastkach rozłożyć maliny (jeśli są mrożone to należy je odmrozić i odcedzić z nadmiaru wody) oraz krem z serka mascarpone.
Wierch posypać ciasteczkowymi okruchami oraz posiekaną białą czekoladą.
Całość udekorować całymi paluszkami.
Ciasto można schłodzić w lodówce bądź podawać bezpośrednio po przygotowaniu.