dorota w

dorota w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 302]

Jednogarnkowe pulpeciki cielęce z kaszą jaglaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Danie dla zabieganych. Jego przygotowanie trwa niecałe pół godziny. W dodatku robi się je w jednym garnku. Pulpeciki są bardzo delikatne, a gotowana z nimi kasza nabiera pysznego smaku.

Jednogarnkowe pulpeciki cielęce z kaszą jaglaną

Składniki:

Jednogarnkowe pulpeciki cielęce z kaszą jaglaną

pulpety

Sposób przygotowania:

Jednogarnkowe pulpeciki cielęce z kaszą jaglaną
Do miski wyłożyć mieloną cielęcinę, dodać całe jajko,namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę, sól, wyrobić jednolita masę mięsną. Formować nieduże pulpeciki.

Do szerokiego garnka wlać wodę, posolić, doprowadzić do wrzenia. Na gotującą się wodę rzucać pulpeciki, wsypać kaszę, delikatnie wymieszać łyżką po dnie garnka. Gotować pod przykryciem ok. 16-18 minut.