Sposób przygotowania:
Ciasto waniliowo sojowe
Żółtka utrzeć z cukrem i aromatem. Dodać przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Utrzeć. Z białek ubić sztywną pianę i połączyć z resztą masy. Wylać do formy. Piekarnik nagrzać do 160 C i piec przez ok 30-35 minut. Masa: Budyń zagotować według przepisu na opakowaniu na mleku sojowym. Ugotowany pozostawić do ostygnięcia. Zimny budyń zmiksować z kostką miękkiego masła. Należy je dokładnie połączyć, aby nie było żądnych grudek. Śmietankę ubijać mikserem na sztywno. Dodawać cukier puder. Ubitą śmietanę połączyć z budyniem. Wymieszać wszystko na gładką masę. Podzielić na dwie równe częśći. Do jednej dodać łyżkę kakao i dokładnie wymieszać, aby masa zmieniła kolor. Białą masą wysmarować ostudzony spód ciasta. Biszkopty namoczyć w soku pomarańczowym i ułożyć je równo na masie. Na biszkopty wyłożyć drugą ciemną część masy. Wyrównać i obsypać obficie wiókami kokosowymi. Galaretkę zagotować w wodzie według przepisu na opakowaniu. Tężejącą wylać równo na wiórki kokosowe. Ciasto zostawić na noc w lodówce.