Sposób przygotowania:
Ciasto weekendowe
Biszkopt
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno zastępując cukrem ubić na lśniącą pianę, dodać żółtka oraz obie mąki przesiane przez sitko. Wyłożyć na blaszkę i upiec w temperaturze około 180 stopni przez 20 minut.
Masa
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i na koniec dodać serek mascarpone dokładnie wymieszać.
Biszkopt wystudzić i przekroić na dwie części jeden posmarować karmelem i wyłożyć połowę kremu, przyłożyć drugim biszkoptem i posmarować dżemem malinowym, wyłożyć resztę kremu i zetrzeć na wierzch czekoladę.
Schłodzić.
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno zastępując cukrem ubić na lśniącą pianę, dodać żółtka oraz obie mąki przesiane przez sitko. Wyłożyć na blaszkę i upiec w temperaturze około 180 stopni przez 20 minut.
Masa
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i na koniec dodać serek mascarpone dokładnie wymieszać.
Biszkopt wystudzić i przekroić na dwie części jeden posmarować karmelem i wyłożyć połowę kremu, przyłożyć drugim biszkoptem i posmarować dżemem malinowym, wyłożyć resztę kremu i zetrzeć na wierzch czekoladę.
Schłodzić.