Sposób przygotowania:
Weekendowe ciacho
Biszkopt : jajka ubić z cukrem do białości i na przemian dosypywać wymieszane suche składniki oraz olej z wodą. Ciasto wyłożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia .Piec 40 min w 180 *C. Po wystudzeniu przekroic na 3 części. Masa: Ugotowac budyń z przepisu na opakowaniu , dodając na końcu 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szklanki gorącej wody. Studzimy. Smietankę ubijamy z śmietan fixem i 2 łyżkami cukru pudru. . W 1/3 szklanki gorącej wody rozpuszczamy żelatynę po delikatnym przestudzeniu mieszamy z ubitą śmietaną. Budyń mieszamy delikatnie z ubita śmietaną. Do 1/3 masy dodajemy rozpuszczonę pół tabliczki czekolady (wg uznania może być zarówno mleczna jak i gorzka) odstawiamy do lodówki aby trochę stężała. Pół czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i na papierze tworzyć wzorki wg uznania ,po ostygnięciu delikatnie podwadzać nożem i przenosic jako ozdoba na ciasto! Ciasto : płat biszkopta posmarować połową jasnej masy ,ułożyć 2 część biszkopta -posmarować ciemną masą -ułożyć 3 część biszkopta -posmarować jasną masą , udekorować paskami czekolady. schłodzić w lodówce