Sposób przygotowania:
Weekendowy budyniowiec a'la luna
Składniki ciasta wymieszać posiekać i zgnieść na jednolite ciasto.Ja użyłam formy babkowej szerokiej z wgłębieniem w środku.Formę posmarować Kasią i posypać wiórkami kokosowymi.Połowę ciasta rozwałkować na prostokąt odpowiadający obwodowi formy o szerokości ok 15 cm.Posmarować marmoladą i zwinąć w rulon. Ułożyć w okrąg dookoła formy.Na środek położyć krążek ciasta odpowiedni do dna formy, posmarować marmoladą i wylać ugotowany w 1,5 szkl mleka, budyń czekoladowy z cukrem.Resztę ciasta rozwałkować i przykryć całość aż po brzegi formy. Górę lekko posmarować rozpuszczoną Kasią.Piec w piekarniku nagrzanym na 180 st ok 50 min. Ciasto wyjąć I ugotować drugi budyń tak samo jak poprzednio na 1,5 szkl mleka. Wylać we wgłębienie ciasta (można udekorować jasnym budyniem) I zapiec ok 10-15 min. Ciasto wystudzić i udekorować pomarańczami.Wspaniale smakuje podawane z cząstkami pomarańczy.
Natala1210
bajtek
luna
margolata
jovi
Ciuciu
Tit
cherry
Netka
Lady Marmolada
Bahus
przefajne....Napiszę "piątka i będzie wiadomo o co chodzi :D
luna19
Na święta mam zamiar zrobić powtórke z innymi budyniami :)
Sarenka