Sposób przygotowania:
Ciasto wiewiórka
Jajka ubijamy na puszysto z cukrem. Siekamy orzechy. Jabłka kroimy w kostkę. ( można również zamiast jabłek dać gruszki) . DO masy jajecznej dodajemy mąkę cały czas ubijając. Wsypujemy dwie łyżeczki proszku do pieczenia. Roztapiamy margarynę. Delikatnie ją studzimy. Tak aby nie była ani zimna ani gorąca. Ma być letnia. W oddzielnej misce mieszamy ze sobą orzechy rodzynki oraz jabłka pokrojone w kosteczkę. posypujemy je delikatnie mąką.. Dosypujemy wymieszane składniki do miski z mąką i delikatnie, ale dokładnie mieszamy wszystko razem ze sobą. Do czasu aż połącza sie wszystkie składniki. Masa powinna być gęsta. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Tortownicę wykładamy papierem do peiczenia i na opapier przekładamy ciasto. Pieczemy ok 35-40 minut. Odstawiamy do czasu gdy ciasto trochę przestygnie. I posypujemy cukrem pudrem.