Sposób przygotowania:
Ciasto wiewiórka z rodzynkami
1. Jajka razem z cukrem ubijam na puszystą masę. Nie przerywając ubijania stopniowo dodaję mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia. Następnie cienkim strumykiem wlewam olej. Na końcu do ciasta dodaję orzechy, rodzynki oraz pokrojone w kostkę jabłka. Mieszam.
2. Ciasto przekładam na blaszkę o wymiarach 24cmx24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 40 minut w temperaturze 190 stopni.
3. Czekoladę rozpuszczam nad kąpielą wodną. Rozpuszczoną czekoladą robię na wierzchu ciasta esy floresy.
2. Ciasto przekładam na blaszkę o wymiarach 24cmx24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 40 minut w temperaturze 190 stopni.
3. Czekoladę rozpuszczam nad kąpielą wodną. Rozpuszczoną czekoladą robię na wierzchu ciasta esy floresy.
BSz