Sposób przygotowania:
Ciasto WiewiórkaKrok 1:
Rodzynki i żurawiny zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 10 minut. Następnie odcedzamy.
Czekoladę i orzechy siekamy. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce, a następnie posypujemy cynamonem.
Krok 2:
Jajka wbijamy do miski. Do jajek wsypujemy cukier i miksujemy na puszystą masę.
Do masy jajecznej wlewamy olej i miksujemy.
Krok 3:
Do jajek wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy bakalie, czekoladę i jabłka.
Dokładnie mieszamy.
Krok 4:
Ciasto wlewamy do wąskiej formy. Pieczemy ok 45 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto studzimy. Wierz smarujemy masą krókową i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Smacznego!