Sposób przygotowania:
Ciasto kruche ze śliwkami, gruszkami
Miękką margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po 1 jajku ucierając ciasto
Wsypać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i mikserem połączyć składniki na gęste ciasto i schować do lodówki na 2 godziny .
Śliwki bez pestek, gruszki obrane pokroić na kawałki i wymieszać w misce z cukrem i kisielem.
Forma silikonowa 25x25 cm, 3/4 ciasta dać do formy i palcami wylepić na dnie bokach.
Owoce rozłożyć na cieście, z reszty ciasta zrobić wałki, ułożyć na owocach i lekko je spłaszczyć palcami i posypać cynamonem.
Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut, w formie wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Wsypać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i mikserem połączyć składniki na gęste ciasto i schować do lodówki na 2 godziny .
Śliwki bez pestek, gruszki obrane pokroić na kawałki i wymieszać w misce z cukrem i kisielem.
Forma silikonowa 25x25 cm, 3/4 ciasta dać do formy i palcami wylepić na dnie bokach.
Owoce rozłożyć na cieście, z reszty ciasta zrobić wałki, ułożyć na owocach i lekko je spłaszczyć palcami i posypać cynamonem.
Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut, w formie wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.