Sposób przygotowania:
Ciasto wiewiórka
Jabłka obrać ze skórki, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Dodać bakalie i zasypać cukrem. Odstawić na godzinę aby jabłka puściły sok.
Po upływie godziny do jabłek dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodę oraz jajka. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką do uzyskania jednolitej masy.
Ciasto przelać do formy. Piec około 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upływie godziny do jabłek dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodę oraz jajka. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką do uzyskania jednolitej masy.
Ciasto przelać do formy. Piec około 35 minut w temperaturze 180 stopni.
![Ciasto wiewiórka Ciasto wiewiórka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-wiewiorka-455359.jpg)
![Ciasto wiewiórka Ciasto wiewiórka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-wiewiorka-455361.jpg)
![Ciasto wiewiórka Ciasto wiewiórka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-wiewiorka-455363.jpg)
![Ciasto wiewiórka Ciasto wiewiórka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-wiewiorka-455364.jpg)