Sposób przygotowania:
Ciasto z brzoskwiniami
Do ciasta dałam obrane, wypestkowane i pokrojone w mniejsze kawałki brzoskwinki:) które nie były jeszcze zbytnio dojrzałe, więc zasypałam te kawałeczki cukrem + cukier waniliowy, po czym odsączyłam z nadmiaru soku i obtoczyłam w mące, żeby ciasto nie złapało zakalca a brzoskwinki nie opadły na dno).
Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek ze szczyptą soli i cukrem. Do ubitej piany dodawać po 1 żółtku nie przerywając ubijania, po trochu dolewać oleju, ubijać. Dodać przesianą mąkę z proszkiem.
Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub sreberkiem, obłożyć owocami i do piekarnika na ok. 40-50min. temp. 160st. C.
Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek ze szczyptą soli i cukrem. Do ubitej piany dodawać po 1 żółtku nie przerywając ubijania, po trochu dolewać oleju, ubijać. Dodać przesianą mąkę z proszkiem.
Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub sreberkiem, obłożyć owocami i do piekarnika na ok. 40-50min. temp. 160st. C.