Sposób przygotowania:
Kakaowo-kawowe ciasto z brzoskwiniami
Składniki temperatura pokojowa = kawę zalać wrzątkiem i wystudzić, do naczynia wsypać cukier, dodać jajka, miękką palmę, olejek pomarańczowy i mikserem utrzeć z 2 minuty na najwyższych obrotach - masa ma być grudkowata.
Do masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i mikserem połączyć składniki, ciasto będzie mocno gęste.
Do ciasta wlać wystudzoną kawę bez fusów i mikserem szybko utrzeć na dość gęste ciasto.
3 keksówki formy silikonowe 20 cm lub 1 forma duża 30x25 cm, ciasto wyłożyć do foremek, wygładzić wierzch.
Opłukane brzoskwinie ze skórką przeciąć na połowę, wyjąć pestkę i pokroić połówki brzoskwiń n "ósemki", gęsto ułożyć na cieście.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, piec około 50 minut, w foremkach wystudzić, przed podaniem p[osypać pudrem cukrem.
Do masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i mikserem połączyć składniki, ciasto będzie mocno gęste.
Do ciasta wlać wystudzoną kawę bez fusów i mikserem szybko utrzeć na dość gęste ciasto.
3 keksówki formy silikonowe 20 cm lub 1 forma duża 30x25 cm, ciasto wyłożyć do foremek, wygładzić wierzch.
Opłukane brzoskwinie ze skórką przeciąć na połowę, wyjąć pestkę i pokroić połówki brzoskwiń n "ósemki", gęsto ułożyć na cieście.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, piec około 50 minut, w foremkach wystudzić, przed podaniem p[osypać pudrem cukrem.
robaczek