Myszata1993

Myszata1993

Szef Kuchni
[Przepisów: 41]

Ciasto z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto z brzoskwiniami to idealny pomysł na coś słodkiego do kawy. Lekkie, smaczne, łatwe w przygotowaniu.

Ciasto z brzoskwiniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto z brzoskwiniami

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z brzoskwiniami
W osobnych naczyniach przygotować dwie galaretki według przepisu na opakowaniu. Odstawić do lodówki do stężenia.

Białka ubić na sztywno z odrobiną soli, dodać cukier, zmiksować do rozpuszczenia cukru, dodać żółtka i mąki - zmiksować. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 30 min - 180 stopni góra-dół.

Czekoladę gorzką zetrzeć na tarce.

Śmietankę ubić na sztywno. Wlać tężejącą galaretkę, zmiksować, dodać startą czekoladę, wymieszać łyżką. Wyłożyć na biszkopt. Na masę ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką.

Odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce, najlepiej na całą noc.
Ciasto z brzoskwiniami
Biszkopt pieczemy 30 minut w temperatyrze 180 stopni
Ciasto z brzoskwiniami
Na biszkopt układamy masę ze śmietanką, galaretką i czekoladą
Ciasto z brzoskwiniami
Gotowe ciasto odstawiamy w chłodne miejsce
Ciasto z brzoskwiniami
gotowe ciasto biszkoptowo - brzoskwiniowe