Sposób przygotowania:
Ciasto z brzoskwiniami
W osobnych naczyniach przygotować dwie galaretki według przepisu na opakowaniu. Odstawić do lodówki do stężenia.
Białka ubić na sztywno z odrobiną soli, dodać cukier, zmiksować do rozpuszczenia cukru, dodać żółtka i mąki - zmiksować. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 30 min - 180 stopni góra-dół.
Czekoladę gorzką zetrzeć na tarce.
Śmietankę ubić na sztywno. Wlać tężejącą galaretkę, zmiksować, dodać startą czekoladę, wymieszać łyżką. Wyłożyć na biszkopt. Na masę ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką.
Odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce, najlepiej na całą noc.
Białka ubić na sztywno z odrobiną soli, dodać cukier, zmiksować do rozpuszczenia cukru, dodać żółtka i mąki - zmiksować. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 30 min - 180 stopni góra-dół.
Czekoladę gorzką zetrzeć na tarce.
Śmietankę ubić na sztywno. Wlać tężejącą galaretkę, zmiksować, dodać startą czekoladę, wymieszać łyżką. Wyłożyć na biszkopt. Na masę ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką.
Odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce, najlepiej na całą noc.