Furiaa

Furiaa

Starszy Kucharz
[Przepisów: 21]

Ciasto z budyniem.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne ciasto budyniowe:)

Ciasto z budyniem. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ciasto z budyniem.

 

  • jedna duża paczka herbatników (ok.180g.),
  • jedna duża paczka krakersów (ok.180g),
  • dwa budynie waniliowe,
  • półtora kostki masła lub margaryny,
  • słoik dżemu,
  • dwie śmietany (trzydzieści procent),
  • trzy łyżeczki żelatyny,
  • czekolada gorzka do posypki.

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z budyniem.
Herbatniki ułożyć na spodzie blachy o wymiarach 30/40 cm., ugotować budyń(według przepisu na opakowaniu), poczekać aż budyń wystygnie następnie utrzeć budyń z masłem na puszystą masę,masę przełożyć do blachy na herbatniki,na masę ułożyć krakersy,krakersy posmarować dżemem,ubić śmietanę dodając do niej rozpuszczoną żelatynę,śmietanę wyłożyć na dżem,wierzch posypać startą czekoladą( można też udekorować według uznania).
Ciasto z budyniem.
Wierzch ciasta możemy posypać startą czekoladą lub udekorować według uznania:)

Tagi:

czekolada