Sposób przygotowania:
Ciasto z ciepłymi lodamiETAP 1:
Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wyłożyć biszkoptami.
Jeśli biszkopty są bardzo suche można je polać delikatnie mlekiem lub sokiem wiśniowym. Na biszkoptach dookoła tortownicy ułożyć ciepłe lody.
2 galaretki wiśniowe rozpuścić w 2 szkl. wrzątku i dobrze wystudzić. Jogurt wiśniowy wymieszać w misce z serkiem waniliowym. Następnie wlać do masy powoli zimną galaretkę i dokładnie wymieszać trzepaczką do połączenia. Masę wylać delikatnie do tortownicy.
Ciasto wstawić do lodówki żeby masa stężała. Pozostałą jedną galaretkę wiśniową rozpuścić według przepisu na opakowaniu i wystudzić. Gdy zacznie gęstnieć wymieszać z wydrylowanymi i odsączonymi z soku wiśniami i wylać na ciasto.
Ciasto ponownie wstawić do lodówki żeby galaretka stężała. Podawać po min. kilku godzinach chłodzenia.
SylaUla
lukrowanepierniczki