Sposób przygotowania:
Pyszne ciasto z dynią
Dynię pokrój w kostkę i przełóż do garnka. Zetrzyj skórkę z pierwszej pomarańczy. Dynię duś w wodzie pod przykryciem do miękkości, zdejmij pokrywkę i odparuj a następnie lekko przestudź. Dodaj sok. Do ciepłej masy dodaj masło i wanilię, zmiksuj blenderem na mus. Jajka ubij na puch. Wciśnij do musu sok z drugiej pomarańczy. Miksując, dodawaj też kolejno cukier, miód, śmietanę, ubite jajka i mąkę. Piekarnik ustaw na 180 st C. Blachę wyłóż folią aluminiową. Włóż ciasto do nagrzanego pieca na ok. 40 - 50 minut. Gdyby zbyt mocno się rumieniło - przykryj folią aluminiową. Po przestudzeniu w uchylonym piekarniku wstaw ciasto na kilka godzin do lodówki. Udekoruj dowolnie.