Ciasto z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Białka ubić na puszystą, sztywną pianę. Dodawać po trochu fruktozę wciąż ubijając. W oddzielnym naczyniu mieszamy resztę składnikó

Ciasto z cukinią

Składniki:

Ciasto z cukinią

 

  • Składniki:
  • starta na dużych oczkach cukinia – 2 szklanki,
  • 2 białka jajek,
  • pół łyżeczki sody,
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • łyżeczka cynamonu,
  • pół szklanki maślanki,
  • pół szklanki mąki pszennej.

Sposób przygotowania:

Ciasto z cukinią
Białka ubić na puszystą, sztywną pianę. Dodawać po trochu fruktozę wciąż ubijając. W oddzielnym naczyniu mieszamy resztę składników, dodajemy pianę delikatnie mieszając. Całość przekładamy do formy keksowej wyłożonej pergaminem. Pieczemy ok. 40 min. w temperaturze 180°C.