Sposób przygotowania:
Ciasto z dowolnymi owocami
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na pianę, dodać cukier, razem dokładnie ubić. Ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku.
Margarynę rozpuścić na małym ogniu.
Do masy jajecznej wlać ciepłą, ale nie gorącą margarynę, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wszystko ubić mikserem.
Blaszkę do pieczenia wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy, na cieście ułożyć dowolne owoce. Owoce polać odrobiną ciasta lub posypać dowolną kruszonką, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec na złoty kolor.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto można posypać cukrem pudrem.
Margarynę rozpuścić na małym ogniu.
Do masy jajecznej wlać ciepłą, ale nie gorącą margarynę, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wszystko ubić mikserem.
Blaszkę do pieczenia wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy, na cieście ułożyć dowolne owoce. Owoce polać odrobiną ciasta lub posypać dowolną kruszonką, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec na złoty kolor.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto można posypać cukrem pudrem.