Sposób przygotowania:
Ciasto z dżemem pomarańczowym
1.Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę
i przesiekać z KASIĄ i cukrem. Dodać żółtka i śmietanę. Szybko zagnieść
ciasto. Owinąć je w lnianą ściereczkę lub folię aluminiową i wstawić
na 3 godzin}' do lodówki.
2.Formę do pieczenia posmarować KASIĄ i wyłożyć papierem do
pieczenia.
3.Wyjęte z Lodówki ciasto podzielić na dwie części, Jedną zetrzeć na
grubej tarce „na pazurkach" wprost na blachę. Posmarować dżemem
pomarańczowym i przykryć drugą potową ciasta, również startą na
tarce.
4.Piec w piekarniku nagrzanym do 18O-2OO°C.
5.Zaraz po wyjęciu z pieca pokroić na kwadraty i posypać cukrem
pudrem.
i przesiekać z KASIĄ i cukrem. Dodać żółtka i śmietanę. Szybko zagnieść
ciasto. Owinąć je w lnianą ściereczkę lub folię aluminiową i wstawić
na 3 godzin}' do lodówki.
2.Formę do pieczenia posmarować KASIĄ i wyłożyć papierem do
pieczenia.
3.Wyjęte z Lodówki ciasto podzielić na dwie części, Jedną zetrzeć na
grubej tarce „na pazurkach" wprost na blachę. Posmarować dżemem
pomarańczowym i przykryć drugą potową ciasta, również startą na
tarce.
4.Piec w piekarniku nagrzanym do 18O-2OO°C.
5.Zaraz po wyjęciu z pieca pokroić na kwadraty i posypać cukrem
pudrem.