Sposób przygotowania:
Pomarańczowe ciasto z cukiniiETAP 1:
Jajka utrzeć z cukrem zwykłym i waniliowym na jasny puszysty krem. Następnie dolać powoli olej i sok z cytryny i dodać skórkę otartą ze sparzonej pomarańczy. Zmiksować do połączenia. Mąki przesiać i wymieszać z sodą i proszkiem do pieczenia. Dodać do jajek pozostawiając ok. 3 łyżki. Cukinię startą na grubych oczkach wymieszać z mąką i dodać do ciasta. Wymieszać i przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temp. 170 stopni do suchego patyczka (ok. 50-60min.) Wystudzić. Sok z cytryny utrzeć z cukrem pudrem do uzyskania gęstego lukru. Posmarować ciasto. Śmietanę podgrzać i rozpuścić w niej czekoladę. Polać ciasto.
Schłodzić w lodówce i pokroić na kawałki.