Sposób przygotowania:
Ciasto z galaretek babci Krychy
Ciasto na spód/na średnia blachę/: Jaja ubić z cukrem na puszystą masę.Dodawać stopniowo mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.Na koniec dodać rozpuszczoną zimną margarynę.Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok.30min. Masa: Rozpuścić galaretki/po 2 z każdego smaku/Pozostawić do ostudzenia. Masło utrzeć z cukrem/połowa/ na gładki krem.Białka ubić na sztywno z pozostała częścią cukru.Delikatnie połączyć masy.Krem podzielić na 3 części.Do każdej z nich dodać inny smak galaretki /tężejącej/ i delikatnie wymieszać.Przygotowane w ten sposób kolorowe masy galaretkowe rozkładać warstwami na ostudzony biszkopt.Na wierzch wyłożyć dowolną galaretkę.Ciasto odłożyć do przestudzenia.