Sposób przygotowania:
Jesienne ciasto z gruszkami
Gruszki myjemy osuszamy ręcznikiem,nie obierać tylko pokroić miąższ w kostkę .Poddusić na 1 łyżce masła w rondelku,dodać miód i dusić na duzym ogniu 5 minut od czasu do czasu mieszając. Standardową blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Resztę miękkiego masła utrzeć z cukrami i szczyptą soli na puch dodając w trakcie ubijania po jednym jajku a na koniec dodać żółtko. Gdy masa będzie puszysta,połączyć z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia,nastepnie na koniec włożyć gruszki w miodzie i wymieszać łyżką . Ciasto przełożyć do formy i piec 5 minut w temp 200*c a nastepnie zmniejszyc temp do 170*c i piec jeszcze 40 minut. Do tego ciasta nalezy używać twardych gruszek tak by owoce podczas duszenia nie rozpadły się . Smacznego!
zbysiowa
2milutka
Proszę bardzo:)
edytaha
mysza75