Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ciasto z herbatnikami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sposób na oryginalne, pyszne ciasto

Ciasto z herbatnikami

Składniki:

Ciasto z herbatnikami

 

  • 20 dag herbatniki,
  • 6 szt białka,
  • 6 łyżek cukier,
  • 10 dag wiórki kokosowe,
  • 1 łyżka mąka,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • 3 łyżki Skórka pomarańczowa kandyzowana,
  • 10 dag orzechy włoskie

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z herbatnikami
Białka z cukrem ubić na sztywną pianę, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, pokruszone herbatniki, wiórki kokosowe, posiekane orzechy i skórką pomarańczową. Wszystko delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni około 35 minut.