Sposób przygotowania:
Ciasto z jabłkami i serem
Jabłka obieramy i kroimy. Ser mieszamy z budyniem i doprawiamy do smaku cukrem.
Jajka wybijamy i miksujemy z cukrem. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem, olej i mleko.
Krótko wszystko miksujemy.
Do przygotowanej dużej blaszki wylewamy ok 3/4 ciasta. Do reszty ciasta dodajemy kakao i mieszamy.
Na jasne ciasto nakładamy łyżką ciemne ciasto, jabłka i przygotowany ser.
Jeśli zostanie troszkę ciemnego ciasta zalewamy nim całość.
Pieczemy ok 45 min w 180 stopniach.
Jajka wybijamy i miksujemy z cukrem. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem, olej i mleko.
Krótko wszystko miksujemy.
Do przygotowanej dużej blaszki wylewamy ok 3/4 ciasta. Do reszty ciasta dodajemy kakao i mieszamy.
Na jasne ciasto nakładamy łyżką ciemne ciasto, jabłka i przygotowany ser.
Jeśli zostanie troszkę ciemnego ciasta zalewamy nim całość.
Pieczemy ok 45 min w 180 stopniach.