Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Risotto z białą czekoladą i malinami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Takie risotto przygotowuje się bardzo prosto i jest to świetny pomysł na pierwsze lub drugie śniadanie.

Risotto z białą czekoladą i malinami

Składniki:

Risotto z białą czekoladą i malinami

 

Sposób przygotowania:

Risotto z białą czekoladą i malinami
Na patelni rozpuść masło i podpraż na nim ryż, a kiedy stanie się szklisty zalej go szklanką mleka i dodaj wanilię oraz cukier.

Całość gotuj stale mieszając, kiedy mleko odparuje a ryż zacznie przywierać dodaj resztę mleka i gotuj do miękkości.

Gotowe risotto zdejmij z ognia i dodaj białą czekoladę, podawaj z migdałami i świeżymi malinami.