Sposób przygotowania:
Ciasto z kakao i makiem
BISZKOPT MAKOWY: białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Na mniejszych obrotach miksera wmiksować żółtka. Mąkę i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać przez sito do masy. Wymieszać łyżką. Dodać maku i aromatu zapachowego. Ponownie wymieszać łyżką. Wylać na brytfannę wysmarowaną margaryną. Piec ok. 30 minut w 180 st. BISZKOPT KAKAOWY: przyrządzić tak samo jak biszkopt makowy, tylko zamieniając mak na kakao. MASA ŚMIETANKOWA: Ubić śmietanę, dodać cukier puder i fixy. Całość ucierać jeszcze chwilę. Przełożyć biszkopty masą. Na wierzch wyłożyć trochę masy i posypać posypką cukierkową. Wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. Smacznego.