Sposób przygotowania:
Ciasto z kaszy manny
Żółtka ucieramy z połową cukru i cukrem waniliowym na puszystą masę. Białka ubijamy na sztywną pianę,stopniowo dodajemy cukier i ubijamy aż się rozpuści. Następnie do utartych żółtek wsypujemy kaszę mannę,proszek do pieczenia,dodajemy ubite białka.Ciasto delikatnie i dokładnie mieszamy.Przekładamy do formy posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 170 stopni.Upieczone ostudzimy,wyjmujemy z formy i posypujemy cukrem pudrem.Ja piekłam ciasto w formie ,,ćwibakówce '' o wymiarach około 30 cm x 10 cm x 5 cm.Możemy również upiec w tortownicy o średnicy 23 cm.
gosiapiotrek23
Babeczka35
Dziękuję:)
Agnieszatan
Babeczka35
To ciasto jest również bardzo puszyste.Dziękuję:)