Sposób przygotowania:
Ciasto z kaszy manny z galaretką i porzeczkami
Na samym początku przygotować galaretki - w 700ml wrzątku, gorącej wody rozpuścić, rozmieszać obie truskawkowe galaretki i odstawić je do ostygnięcia. Do garnka wlać mleko i dodać do niego masło oraz biały i waniliowy cukier. Mleko z dodatkami nastawić na gotowanie na niedużym płomieniu. Gdy wszystkie dodane do mleka produkty się w nim rozpuszczą, się z nim połączą, a mleko zacznie wrzeć dosypać do niego kaszę mannę. Kaszę wymieszać w mleku z dodatkami i dalej ją podgrzewać na małym płomieniu do momentu, aż w garnku nie powstanie gęsta, jednolita i zwarta masa. Gdy masa będzie gotowa zgasić płomień. Blachę o wymiarach 24x28 wyłożyć folią aluminiową i na jej spód wyłożyć herbatniki. Przelać ciepłą masę z kaszy manny na herbatniki wyrównując ją na całej powierzchni blaszki. Odstawić całość na chwilę do przestygnięcia. Następnie opłukane i osuszone czerwone porzeczki przełożyć na wierzch masy z manny. Porzeczki zalać tężejącymi galaretkami. Tak przygotowane ciasto przełożyć do lodówki i tam też je przechowywać do momentu, aż nie stężeje, kroić i jeść ciasto, gdy będzie zwarte, odpowiednio schłodzone.