Sposób przygotowania:
Ciasto z galaretką i jabłkami
Wodę wlewamy do garnka, zagotowujemy i wsypujemy galaretkę w proszku. Mieszamy aż się rozpuści i chłodzimy najlepiej w lodówce lub zimnej wodzie.
Jabłka myjemy i obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w małą kosteczkę, wkładamy do wody z sokiem z cytryny.
Spód biszkoptowy pod galaretkę przekładamy na talerz i smarujemy dżemem. Jabłka przekładamy na sito i odsączamy, osuszamy papierowym ręcznikiem i przekładamy na biszkopt.
Tężejącą galaretkę przelewamy na biszkopt. Gdy galaretka jest sztywna możemy boki ciasta oprószyć cukrem pudrem.
Jabłka myjemy i obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w małą kosteczkę, wkładamy do wody z sokiem z cytryny.
Spód biszkoptowy pod galaretkę przekładamy na talerz i smarujemy dżemem. Jabłka przekładamy na sito i odsączamy, osuszamy papierowym ręcznikiem i przekładamy na biszkopt.
Tężejącą galaretkę przelewamy na biszkopt. Gdy galaretka jest sztywna możemy boki ciasta oprószyć cukrem pudrem.