Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Ciasto z kokosem i czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pyszne, słodkie ciasto idealne do kawy.

Ciasto z kokosem i czekoladą

Składniki:

Ciasto z kokosem i czekoladą

 

  • 225 g masła
  • 175 g drobnego cukru
  • 2 jajka
  • 275 g maki pszennej
  • 125 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • 100 g wiórek kokosowych
  • 50g gorzkiej czekolady
  • 3 łyżeczki aromatu waniliowego

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z kokosem i czekoladą
W misce wymieszać ze sobą sypkie składniki: mąkę, kakao, proszek i wiórki.Masło utrzeć z cukrem na puch, połączyć z jogurtem i jajkami. Do masy dodać przesiane sypkie składniki oraz posiekaną drobno czekoladę, dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do keksówki wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 40-45 min. w temp. 175st. C. Udekorować dowolnie.