Ambryll

Ambryll

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Ciasto z krakersami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne ciasto zaraz podane..

Ciasto z krakersami

Składniki:

Ciasto z krakersami

 

  • 0,5 l mleka + 0,5 szklanki mleka
  • 0,5 szklanki cukru
  • 2 budynie waniliowe
  • 1 łyżka mąki
  • 1 kostka margaryny lub masła
  • sok z połowy cytryny
  • 2 paczki krakersów /dużych /

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z krakersami
Cukier dodać do mleka i zagotować .Budynie z mąką rozmieszać w 0,5 szkl. mleka. Wlać do gotującego się mleka. Odstawić do ostudzenia. Po wystudzeniu zmiksować z kostką masła i sokiem z cytryny .Przekładać na przemian z krakersami w blaszce. Na wierzchu posypać pokruszonymi krakersami.