Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem budyniowym i truskawkamiprzygotowanie biszkoptu

Utrzeć jajka z cukrem na puch.
Mąkę przesiać z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia, dodać do ubitych jajek, następnie dodać 3 łyżki oleju i chwile jeszcze miksować. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Po wystudzeniu biszkoptu, ściągamy warstwę wierzchnią, spowoduje to, że masa będzie dobrze przylegała.
przygotowanie kremu budyniowego
Do pół litra wody wcisnąć sok z 1 cytryny i wsypać 2 łyżeczki cukru. Ugotować na tym 2 budynie śmietankowe (waniliowe).
Do gorącego budyniu dodać galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 1 szklance wody.
Porządnie wystudzić. Następnie wrzucamy do miski kostkę margaryny i ucieramy. Do utartej margaryny dodajemy stopniowo krem budyniowy i nadal miksujemy.
przygotowanie ciasta

Na biszkopt wykładamy krem budyniowy, następnie układamy umyte truskawki. Jedna obok drugiej, gdy są duże oczywiście kroimy na pół.
Dwie galaretki truskawkowe rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu.
Schładzamy w lodówce, cały czas pilnując aby za bardzo nie stężały.
Tak przygotowaną galaretkę, lekko stężałą wylewany na ciasto.
Wkładamy do lodówki na kilka godzin.
ajrinwu