Sposób przygotowania:
Murzynkowe ciasto z bananami
Ciasto ciemne. Jajka wybijamy i dodajemy pozostałe składniki. Dodajemy cukier, miękkie masło albo margarynę, dżem i miksujemy. Następnie dodajemy mąkę z kakao, proszkiem do pieczenia i cynamonem oraz mleko.
Przygotowane ciasto przekładamy do przygotowanej dużej blaszki i pieczemy do suchego patyczka ok 50 min w 180 stopniach.
Ciasto studzimy i ścinamy wierzch ciasta. Ścięte ciasto rozkruszamy.
Masa z czekoladą. Żelatynę rozprowadzamy w niewielkiej ilości gorącej wody. Czekoladę ścieramy na dużych oczkach tarki. Śmietanę ubijamy , dodajemy oba cukry i żelatynę. Na koniec dodajemy przygotowaną czekoladę.
Przygotowaną masę wykładamy na blat ciasta i układamy obrane banany. Lekko je wciskamy w masę.
Masa śmietanowa. Śmietanę ubijamy wg przepisu na opakowaniu i na koniec dodajemy rozmieszaną w gorącej wodzie a później przestudzoną żelatynę( można dodać dowolny aromat). Przygotowaną masą przykrywamy banany i równamy.
Zasypujemy rozkruszonym ciastem.
Przygotowane ciasto przekładamy do przygotowanej dużej blaszki i pieczemy do suchego patyczka ok 50 min w 180 stopniach.
Ciasto studzimy i ścinamy wierzch ciasta. Ścięte ciasto rozkruszamy.
Masa z czekoladą. Żelatynę rozprowadzamy w niewielkiej ilości gorącej wody. Czekoladę ścieramy na dużych oczkach tarki. Śmietanę ubijamy , dodajemy oba cukry i żelatynę. Na koniec dodajemy przygotowaną czekoladę.
Przygotowaną masę wykładamy na blat ciasta i układamy obrane banany. Lekko je wciskamy w masę.
Masa śmietanowa. Śmietanę ubijamy wg przepisu na opakowaniu i na koniec dodajemy rozmieszaną w gorącej wodzie a później przestudzoną żelatynę( można dodać dowolny aromat). Przygotowaną masą przykrywamy banany i równamy.
Zasypujemy rozkruszonym ciastem.