Sposób przygotowania:
Śniadaniowy puszysty omlet z nowalijkami
1. Jajka wbijamy do miseczki, roztrzepujemy, dodajemy przesianą mąkę, sól i pieprz do smaku.
2. Na patelni rozgrzewamy masło, wlewamy masę jajeczną i smażymy do ścięcia się masy. Gotowy omlet zsuwamy na talerz.
3. Warzywa myjemy i osuszamy, kroimy w plasterki, nakładamy na połowę omletu i składamy na pół. Dekorujemy szczypiorkiem i kwiatami.
4. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Omlet w trakcie smażenia można obrócić, ja nie obracałam, chciałam, żeby jedna strona była lekko ścięta.
2. Na patelni rozgrzewamy masło, wlewamy masę jajeczną i smażymy do ścięcia się masy. Gotowy omlet zsuwamy na talerz.
3. Warzywa myjemy i osuszamy, kroimy w plasterki, nakładamy na połowę omletu i składamy na pół. Dekorujemy szczypiorkiem i kwiatami.
4. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Omlet w trakcie smażenia można obrócić, ja nie obracałam, chciałam, żeby jedna strona była lekko ścięta.
Czekoladka 2
Babeczka35
Dziękuję bardzo i polecam :)