Sposób przygotowania:
Pełnoziarniste ciasto z truskawkami
1. Margarynę, cukier i mąkę wrzucić do miski, wyrobić ręcznie kruszonkę i odsypać jedną szklankę. Do miski dodać pozostałe składniki i utrzeć je za pomocą łyżki na gładką masę bez grudek.
2. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej masłem lub margaryną i wysypanej bułką tartą lub kaszą manną tortownicy o średnicy 32 cm. Wyłożyć truskawki pokrojone w plasterki, posypać kruszonką.
3. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, wstawić ciasto i piec przez około 35-40 minut (do suchego patyczka). Smacznego!
2. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej masłem lub margaryną i wysypanej bułką tartą lub kaszą manną tortownicy o średnicy 32 cm. Wyłożyć truskawki pokrojone w plasterki, posypać kruszonką.
3. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, wstawić ciasto i piec przez około 35-40 minut (do suchego patyczka). Smacznego!