paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Ciasto z kremem orzechowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Pyszne i proste ciasto na biszkopcie z kremem z budyni śmietankowych oraz warstwą kremu z orzechami włoskimi.

Ciasto z kremem orzechowym

Składniki:

Ciasto z kremem orzechowym

 

  • biszkopt z 6 jaj 1 szt
  • mleko 1 litr
  • budyń śmietankowy 2 szt
  • cukier puder do smaku
  • masło 30 dag
  • orzechy włoskie posiekane 1 szkl
  • wiórki kokosowe do dekoracji

Sposób przygotowania:

Ciasto z kremem orzechowym
Budynie ugotować na mleku tak ja w przepisie a następnie ostudzić. Masło utrzeć na puszystą jasną masę dodając do smaku cukier puder. Do masła nadal ucierając dodawać stopniowo małe porcje budyniu.

Krem podzielić na trzy części do jednej wsypać orzechy włoskie i zmiksować.

Biszkopt przekroić na trzy płaty. Pierwszą warstwę ciasta posmarować kremem bez orzechów przykryć ciastem. Nałożyć warstwę orzechową, rozsmarować i znów nakryć ciastem.

Na wierzch rozsmarować trzecią warstwę można posypać wiórkami lub polać polewą.