Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem orzechowym
Budynie ugotować na mleku tak ja w przepisie a następnie ostudzić. Masło utrzeć na puszystą jasną masę dodając do smaku cukier puder. Do masła nadal ucierając dodawać stopniowo małe porcje budyniu.
Krem podzielić na trzy części do jednej wsypać orzechy włoskie i zmiksować.
Biszkopt przekroić na trzy płaty. Pierwszą warstwę ciasta posmarować kremem bez orzechów przykryć ciastem. Nałożyć warstwę orzechową, rozsmarować i znów nakryć ciastem.
Na wierzch rozsmarować trzecią warstwę można posypać wiórkami lub polać polewą.
Krem podzielić na trzy części do jednej wsypać orzechy włoskie i zmiksować.
Biszkopt przekroić na trzy płaty. Pierwszą warstwę ciasta posmarować kremem bez orzechów przykryć ciastem. Nałożyć warstwę orzechową, rozsmarować i znów nakryć ciastem.
Na wierzch rozsmarować trzecią warstwę można posypać wiórkami lub polać polewą.
robaczek
lukrowanepierniczki
skuter5