Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe z śliwkami
Cukier waniliowy wymieszaj z białym cukrem. W dużej misce rozkrusz kostkę drożdży. Pokruszone drożdże zasyp cukrami. Następnie składniki zalej olejem. Mleko podgrzej tak, aby było letnie. Jajka wyparz, wybij je do osobnego naczynia i roztrzep je za pomocą rózgi. Jaja dodaj do pozostałych składników. Całość zasyp mąką. Miskę ze składnikami odstaw na około 20 minut. Gdy po tym czasie drożdże zaczną się przebijać przez mąkę, wymieszaj je wtedy za pomocą łyżki i ciasto wyłóż do formy. Śliwki umyj, przekrój na połówki i pozbaw pestek. Owoce ułóż na cieście. Z mąki cukru, mąki i masła przygotuj kruszonkę. Posyp nią wierzch ciasta. Ciasto piecz przez około 45 minut w temperaturze 180 stopni.