Sposób przygotowania:
Ciasto z makiem. 3
Ubić białka z cukrem następnie cały czas ucierając dodawać do ubitych białek,żółtka,proszek do pieczenia,olej,mąkę,łyżkę octu. Wyłożyć ciasto na blachę o wymiarach 30/40 cm. i piec w temperaturze 180 stopni przez 40-45 minut. Gdy biszkopt ostygnie należy go przekroić na połowę,jedna część ułożyć na blachę,na biszkopt rozsmarować dokładnie mak,poukładać umyte maliny lub wiśnie. Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym.Żelatynę rozpuścić i wlać do śmietany wszystko razem wymieszać. Śmietanę wyłożyć na mak i maliny następnie przykryć drugą połową biszkoptu.Wierzch ciasta polać roztopioną czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić ciasto do lodówki.