Sposób przygotowania:
Ciasto z malinami i galaretką
Białka oddzielamy od żółtek ubijamy dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijając na sztywno. Do dobrze ubitych białek dodajemy żółtka chwilę jeszcze ubijamy,wsypujemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia mieszamy delikatnie ale już ręcznie .Masę wlewamy na blachę 25/40 cm wyłożoną papierem do pieczenia wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy 20-25 minut . Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu Jak biszkopt przestygnie smarujemy gomarmoladą. Ubijamy śmietanę do dobrze ubitej śmietany dodajemy rozpuszczoną żelatynę .Można też zrobić śmietanę bez żelatyny , następnie wsypujemy masę śmietanową i mieszamy na niskich obrotach miksera. Na biszkopt wykładamy śmietanę ,na śmietanę dajemy maliny .Zalewamygalaretką tężejącą . Ciasto wkładamy do lodówki . POLECAM!!!!
gusia1000