Sposób przygotowania:
Ciasto z masą chałwową
Przygotować galaretki jak podano na opakowaniu. BISZKOPTY: składniki podzielić na 3. Białka ubić, dodać cukier. Wmieszać żółtka, a następnie już łyżką mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę przełożyć na brytfannę wysmarowaną margaryną i piec w 180 st. przez ok. 25 minut. Upiec dwa biszkopty jasne i jeden ciemny. Ciemny biszkopt upieczemy, dodając do mąki i proszku kakao. Wszystkie 3 biszkopty odstawić do ostudzenia. MASA CHAŁWOWA: Przygotować budynie jak podano na opakowania. Letni budyń wymieszać z margaryną. Dodać cukier i spirytus. Na koniec wkruszyć chałwę. W ciemnym biszkopcie szklanką wykroić 6 kółek szklanką. SKŁADANIE: biszkopt jasny przełożyć połową masy. Biszkopt ciemny z dziurkami dać na masę. Do dziurek wlać lekko tężejącą galaretkę. Przykryć pozostałością masy (trochę zostawić do dekoracji). przykryć trzecim (jasnym) biszkoptem. Wyłożyć pozostałość masy. Powstałe kółka po dziurkach należy skruszyć. Posypać po placku. Zostawić w zimnie na ok. 30 minut.