Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem chałwowym
Rozdzielamy białka od żółtek. Ubijamy z białek pianę na sztywno, dodajemy cukier dalej ubijając a następnie żółtka ciągle ubijając. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia delikatnie mieszając. Biszkopt wylewamy na blachę wyłożoną papierem (tylko dno) i pieczemy na złoty kolor. Ugotować budyń:1/2 szklanki mleka zagotować z cukrem waniliowym. Wlać do wrzątku żółtka z mąką i 1/2 szklanki mleka ciągle mieszając. Ugotowany budyń zestawić pieca i wsypać rozkruszoną chałwę, dalej mieszać aż chałwa się rozpuści. Odstawić budyń do wystudzenia. Pokruszyć sezamki. Margarynę utrzeć na puch dodając zimny budyń. Do gotowego kremu wsypać pokruszone sezamki wymieszać. Krem wyłożyć na biszkopt, na kremie położyć herbatniki maczane w wódce. Całość polać polewą czekoladową. SMACZNEGO!
Ma-Gosia
Natala1210
sailin
SUPER!!! i nie ma dużo pracy przy nim;)