Sposób przygotowania:
Pianka z chałwą
BISZKOPT: Białka ubijamy na sztywno. Dokładamy cukier a następnie żółtka. Do ubitej masy jajecznej dokładamy pozostałem składniki. Delikatnie łączymy. Biszkopt pieczemy około 15 minut. W ten sposób należy upiec 2 biszkopty.
MASA: Część mleka gotujemy z cukrem.(około połowę). Do pozostałej części dodajemy budyń, mąki, cukier waniliowy oraz żółtka. Razem mieszamy. Gotujemy budyń i studzimy. Masło ucieramy, po czym dokładamy do niego stopniowo budyń. Do gotowej masy budyniowej dokładamy kawę, nutellę oraz alkohol. Dokładnie mieszamy.
PIANKA: W przegotowanej wodzie rozpuszczamy żelatynę. Studzimy.Śmietankę (najlepiej schłodzoną) ubijamy. Cały czas ubijając dokładamy do niej chałwę, dokładnie mieszając, by ta się rozpuściła. Wlewamy żelatynę. Miksujemy.
MASA: Część mleka gotujemy z cukrem.(około połowę). Do pozostałej części dodajemy budyń, mąki, cukier waniliowy oraz żółtka. Razem mieszamy. Gotujemy budyń i studzimy. Masło ucieramy, po czym dokładamy do niego stopniowo budyń. Do gotowej masy budyniowej dokładamy kawę, nutellę oraz alkohol. Dokładnie mieszamy.
PIANKA: W przegotowanej wodzie rozpuszczamy żelatynę. Studzimy.Śmietankę (najlepiej schłodzoną) ubijamy. Cały czas ubijając dokładamy do niej chałwę, dokładnie mieszając, by ta się rozpuściła. Wlewamy żelatynę. Miksujemy.
Przełożenia: Biszkopt- masa -biszkopt-pianka z chałwą-pokruszone herbatniki
W trakcie przekładania biszkopty można naponczować.
misia5
jaga85
marietta
2milutka
zbysiowa
Mniam1
MagdaMM
jaga85
Dziękuję:) I również witam:)
monikaT83
jaga85
:) Dziękuję za takie powitanie:)
monikaT83
Cukiereczek13
jaga85
Dziękuję:)
Urszula05
jaga85
życzę udanych wypieków