Sposób przygotowania:
Kakaowe ciasto z kremem
Do miski wlać maślankę, dodać cukier waniliowy, cukier kryształ, oliwę, mąkę, konfiturę, kakao, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i zmiksować.
Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 21/35 cm i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Piec do suchego patyczka około 40-45 minut. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Krem:Do szklanki mleka wlać adwokat, dodać mąkę pszenną, budyń waniliowy i zmiksować. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem z wanilią.
Do gotującego się mleka wlać zmiksowane mleko z budyniem i energicznie mieszając zagotować.
Dodać masło, wymieszać i wyłożyć na zimne ciasto. Na wierzchu ułożyć biszkopty, ostudzić.
Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 21/35 cm i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Piec do suchego patyczka około 40-45 minut. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Krem:Do szklanki mleka wlać adwokat, dodać mąkę pszenną, budyń waniliowy i zmiksować. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem z wanilią.
Do gotującego się mleka wlać zmiksowane mleko z budyniem i energicznie mieszając zagotować.
Dodać masło, wymieszać i wyłożyć na zimne ciasto. Na wierzchu ułożyć biszkopty, ostudzić.