Sposób przygotowania:
Kakaowe ciasto z kremem i śmietaną
Jajka wybijamy i ubijamy z cukrem na puszystą masę. Ubijając dodajemy wodę i przygotowane sypkie składniki. Przekładamy ciasto do przygotowanej dużej blaszki i pieczemy ok 30 min w 180 stopniach.
Ciasto studzimy i kroimy na dwa blaty. Budynie łączymy z kawą i cukrem, rozprowadzamy w ok połowie mleka a pozostałe mleko gotujemy i wlewamy rozmieszane składniki.
Gotujemy budyń i studzimy. Miksujemy z masłem albo margaryną. Spodnią część ciasta smarujemy powidłami, wykładamy masę budyniową i wyrównujemy. Śmietanę przygotowujemy wg przepisu na op i pod koniec ubijania dodajemy rozpuszczoną w malutkiej ilości wody żelatynę.
Przygotowaną masę śmietanową wykładamy na krem i wyrównujemy. Drugi blat ciasta od przekrojonej strony smarujemy powidłami i smarowaną stroną kładziemy na masie.
Lekko dociskamy i i polewamy polewą czekoladową i zasypujemy wiórkami.
Ciasto studzimy i kroimy na dwa blaty. Budynie łączymy z kawą i cukrem, rozprowadzamy w ok połowie mleka a pozostałe mleko gotujemy i wlewamy rozmieszane składniki.
Gotujemy budyń i studzimy. Miksujemy z masłem albo margaryną. Spodnią część ciasta smarujemy powidłami, wykładamy masę budyniową i wyrównujemy. Śmietanę przygotowujemy wg przepisu na op i pod koniec ubijania dodajemy rozpuszczoną w malutkiej ilości wody żelatynę.
Przygotowaną masę śmietanową wykładamy na krem i wyrównujemy. Drugi blat ciasta od przekrojonej strony smarujemy powidłami i smarowaną stroną kładziemy na masie.
Lekko dociskamy i i polewamy polewą czekoladową i zasypujemy wiórkami.