Sposób przygotowania:
Ciasto z maślanką i jogurtem
Maślankę, olej i jajka ubić razem przy pomocy widelca, następnie dodać przesianą mąkę wymieszaną na sucho z cukrem i proszkiem do pieczenia na koniec skórkę cytrynową. Ciasto mieszamy dokładnie łyżką jest dość gęste.
Formę do pieczenia ( 33 cm na 22 cm) wysmarować margaryną i wyłożyć do niej całe ciasto na wierzchu ułożyć truskawki pokrojone na pół lub jeśli są mniejsze to w całości.
Piekarnik nagrzać do 170 st. i piec ciasto około 45-50 minut po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Formę do pieczenia ( 33 cm na 22 cm) wysmarować margaryną i wyłożyć do niej całe ciasto na wierzchu ułożyć truskawki pokrojone na pół lub jeśli są mniejsze to w całości.
Piekarnik nagrzać do 170 st. i piec ciasto około 45-50 minut po upieczeniu posypać cukrem pudrem.