Sposób przygotowania:
Ciasto z maślanką i owocami
Małą formę u mnie 24 cm na 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć całe ciasto na wierzchu ułożyć truskawki.
Masło na kruszonkę rozetrzeć razem z cukrem i mąką, rozcieramy pacami do momentu uzyskania sypkiej kruszonki, przygotowaną kruszonką posypujemy ciasto, pieczemy w temp.180 st do suchego patyczka około 45 minut, po upieczeniu ciasto zostawiamy na kilka minut w wyłączonym i uchylonym piekarniku, następnie dokładnie studzimy.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
Masło na kruszonkę rozetrzeć razem z cukrem i mąką, rozcieramy pacami do momentu uzyskania sypkiej kruszonki, przygotowaną kruszonką posypujemy ciasto, pieczemy w temp.180 st do suchego patyczka około 45 minut, po upieczeniu ciasto zostawiamy na kilka minut w wyłączonym i uchylonym piekarniku, następnie dokładnie studzimy.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
SylaUla
ciasteczka