Sposób przygotowania:
Truskawkowe ciasto na maślance z kruszonką
Przygotować kruszonkę. Do miski przełożyć masło, cukier, mąkę i migdały. Wszystko połączyć rozcierając w palcach. Gotową kruszonkę odstawić.
Blaszkę o wymiarach 25x28 natłuścić i posypać tartą bułką.
Przygotować ciasto. W jednej misce połączyć wszystkie składniki suche a w drugiej składniki mokre. Następnie wymieszać zawartość obu misek. Ciasto przełożyć do przygotowanej blaszki. Na wierzchu ułożyć truskawki, moje były duże więc przekroiłam je na pół. Posypać kruszonką.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 40 minut, do suchego patyczka.
Blaszkę o wymiarach 25x28 natłuścić i posypać tartą bułką.
Przygotować ciasto. W jednej misce połączyć wszystkie składniki suche a w drugiej składniki mokre. Następnie wymieszać zawartość obu misek. Ciasto przełożyć do przygotowanej blaszki. Na wierzchu ułożyć truskawki, moje były duże więc przekroiłam je na pół. Posypać kruszonką.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 40 minut, do suchego patyczka.
Alex_M
Magdalena88
migotka28
Magdalena88 napisał(a):
Holly
Marika-