Sposób przygotowania:
Ciasto na maślance z jabłkami i kruszonką
Składniki na ciasto dokładnie wymieszać.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić w cienkie plasterki. Przygotować kruszonkę poprzez połączenie masła cukru i mąki. Ciasto przełożyć na blachę (około 12 x 30 cm), włożyć do rozgrzanego piekarnika i podpiec 10-15 minut w 180 stopniach.
Po tym czasie ułożyć na nim owoce i kruszonkę. Piec przez kolejne ok 30 minut.
Posypać cukrem pudrem.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić w cienkie plasterki. Przygotować kruszonkę poprzez połączenie masła cukru i mąki. Ciasto przełożyć na blachę (około 12 x 30 cm), włożyć do rozgrzanego piekarnika i podpiec 10-15 minut w 180 stopniach.
Po tym czasie ułożyć na nim owoce i kruszonkę. Piec przez kolejne ok 30 minut.
Posypać cukrem pudrem.
LauraLaura
Di bloguje